به گزارش پايگاه خبري پيرغار به نقل از ايسنا: رئيس انجمن صنفي کارفرمايان صنعت طلا، جواهر و نقره استان تهران با اشاره به کاهش شديد فروش طلا در بازار طي سال جاري گفت: تنوع بخشي به توليدات طلا و مصنوعات طلا ميتواند تا حدودي رونق را به بازار برگرداند.
عبادالله محمدولي با ابراز تاسف از اظهارات مطرح شده در مخالفت با پيشنهاد ايجاد تنوع در عيار طلاي توليد داخل توضيح داد: ما آمادگي داريم که درباره اين پيشنهاد جلسات کارشناسي برگزار کنيم و نقاط و ضعف و قوت اين پيشنهاد را بررسي کنيم.
او با اشاره به اينکه شرايط امروز حاکم بر توليد در کشور شرايط خوبي نيست، افزود: از ابتداي سال تاکنون واحدهاي توليد مصنوعات طلا با کاهش شديد توليد مواجه و مجبور به تعديل نيرو شدهاند.
محمدولي افزود: فروش طلا در سال جاري به ويژه پس از عيد تاکنون به شدت کاهش يافته که باعث شده است تا فروشندگان طلا به واحدهاي توليدي نيز کمتر سفارش دهند.
رئيس انجمن صنفي کارفرمايان صنعت طلا، جواهر و نقره استان تهران با اشاره به اينکه ظرفيتهاي داخلي در حوزه توليد مصنوعات طلا ناديده گرفته شده است، اظهار کرد: با ايجاد تنوع عياري در توليدات داخلي مصنوعات طلا ميتوانيم علاوه بر کاهش قيمت طلا در بازار رونق را نيز به اين بازار برگردانيم.
وي با بيان اينکه هيچ استدلال منطقي در پشت مخالفتهاي مطرح شده درباره ايجاد تنوع عياري در توليد طلا وجود ندارد، عنوان کرد: به عنوان مثال گفته ميشود کاهش عيار طلا باعث سياه شدن آن ميشود. اين در حالي است که بدلهاي موجود در بازار يک تا دو سال گارانتي دارند و اينکه گفته ميشود کاهش عيار باعث سياه شدن طلا ميشود، اظهارنظري غيرکارشناسي است.
او در پاسخ به اين سوال که چرا با وجود کاهش شديد فروش طلا در بازار نرخ آن کاهش نيافته است؟ گفت: قيمت طلا تابع نرخ جهاني بوده و وضعيت ارز درچند ماه اخير نيز روي بازار طلا تاثير گذاشته است.
اين فعال صنعتي همچنين در پاسخ به اين سوال که آيا کاهش عيار طلا به صادرات اين صنعت لطمه خواهد زد؟ گفت: ما براي صادرات طلا و مصنوعات طلا به استاندارد نياز نداريم و کاهش عيار هم هيچ تاثيري بر صادرات اين حوزه نخواهد داشت.
پيشتر رئيس انجمن صنفي کارفرمايان صنعت طلا، جواهر و نقره استان تهران در گفتوگو با ايسنا با تاکيد بر ضرورت ايجاد تنوع عياري در توليد مصنوعات طلا در کشور خبر داده بود که پيشنهاد ساخت مصنوعات طلا در عيارهاي 4، 9، 14 و 17 ارائه شده و به زودي مجوز قانوني اين کار صادر ميشود.
در همين حال فريدون بلغاري، مديرکل نظارت بر اجراي استاندارد سازمان ملي استاندارد ايران نيز با بيان اينکه پيشنهاد تدوين استاندارد طلاي 14 عيار در حال کارشناسي است و از نمايندگان بانک مرکزي هم در زمينه استعلام ميشود، عنوان کرده بود که طلا با عيار 18، 20 و 24 هر يک علامت استاندارد مخصوص به خود را دارند. به گفته وي در کشورهاي ديگر نيز طلا با عيارهاي 10، 12 و 14 توليد وعرضه ميشود و مانند کشور ما اين کالا با عيار بالا عرضه نميشود.
اين در حالي است که رييس اتحاديه کشوري طلا و جواهر مدعي شده که کاهش عيار طلا کيفيت آن را پائين ميآورد. رييس اتحاديه سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر تهران هم با ايجاد تنوع عياري در ساخت مصنوعات طلا مخالفت کرده است.